Vyhledávání

Doprava zdarma nad 1 499 Kč

Zákaznický klub se slevou až 15 %

42 prodejen v ČR

cs

Potřebujete poradit? 379 200 777

(Po–Pá 8:00–16:30)

Skialpové kurzy 2024

Skialpové kurzy

20. 11. 2023

Chcete si své první skialpové krůčky vyzkoušet? Zlepšit techniku při přechodu hřebenů českých hor? Nebo si užít náročnější skialpové túry na Slovensku? Rezervujte si termín a pojďte s námi.

Máte rádi hory, lyže, pohyb a chtěli byste vyzkoušet něco nového? Zažít ten pocit, jaké to je, stoupat na lyžích s tuleními pásy? Nebo jste už první porci skialpu ochutnali a chcete více? Pojďte s námi na skitouringové kurzy. Výbavu vám zapůjčíme. 

Skialpové kurzy pro začátečníky

Kurz je určený pro všechny, kteří chtějí se skitouringem začít nebo si zatím netroufají na samostatné túry. Pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet něco nového nebo už jim jsou ohraničené sjezdovky jednoduše malé či nudné. Co vás na takovém kurzu čeká?

Vyzkoušíte si pohyb na pásech, naučíte se stoupací otočku, okusíte jízdu v neupraveném sněhu, dozvíte se základní informace o vybavení a jak s ním zacházet, seznámíte se s lavinovou výbavou, naučíte se základní pravidla bezpečné túry a užijete si skvělý skialpový víkend.

Program

Pátek: večerní příjezd, ubytování, večeře a seznámení

Sobota: začátek v 9:00 hodin ve společenské místnosti. Po rozdání vybavení si vysvětlíme teorii. Funkci výbavy, základní pojmy, princip pohybu na lyžích s tuleními pásy. Poté vyzkoušíme základní pohyby v praxi a vydáme se na celodenní nenáročnou túru spojenou s obědem (není v ceně) na některé z horských chat, během kurzu v Krkonoších nakoukneme do naší skialpové speciálky ve Špindlerově Mlýně. Kažodpádně si budeme užívat pohybu na lyžích, vyzkoušíme sjezd v neupraveném terénu a dle situace třeba okoštujeme i skialp při měsíčku. Návrat na ubytování a volné debatování o skialpových, lavinových i jiných tématech, která vás budou zajímat.

Neděle: začátek v 9:00 hod ve společenské místnosti a vyrazíme rovnou do terénu. Túra bude spojená se základní lavinovou teorií. Čeká vás praktická ukázka práce s lavinovým vyhledávačem, sondou a lopatou. Návrat do místa ubytování v odpoledních hodinách, vrácení vypůjčeného vybavení, ukončení kurzu kolem 15. hod. Na jídlo a odpočinek se zastavíme na některé horské chatě (jídlo není v ceně).

Skialpové kurzy pro pokročilé

Už jste si skitouring vyzkoušeli? Chtěli byste si ho užít plnými doušky a vydat se na delší túry a zažít nezapomenutelné? S námi máte možnost poznat skialpinistické Krkonoše a Kralický Sněžník za víkend. Pod vedením zkušených horských průvodců si projdeme skialpové úseky a každou noc zakotvíme na jiné boudě. Vydejte se s námi na hřebeny českých pohoří.

Program kurzů Krkonoše

Pátek: Sraz v 17.00 hod. na centrálním parkovišti lanové dráhy na Černou horu v Jánských Lázních (50°37'50.655"N, 15°46'15.492"E). Výstup s čelovkami nad Těsným dolem a ubytování na Černé hoře v Kábrtově boudě. Večeře, večírek a nocleh. 
Ubytování a jídlo není v ceně kurzu.

Sobota: Snídaně v 8.00 hod. a odchod z chalupy 8:30 - 9:00. Sjezd od Kábrtovy boudy, přes Kolínskou, dál směr Lyžárna, Hnědý vrch. Sjezd na Jelení louky a výstup na Richtrovy boudy (oběd). Dále sjezd přes Modrý důl do Obřího dolu a skialpovou trasou výstup na Sněžku (1603 m n. m.). Podvečerní až večerní sjezd s čelovkami na Děčínskou boudu. Příjezd na boudu mezi 17:00 - 18:00 hod. V případě zájmu možnost využít hot tube (nutno objednat dopředu, není v ceně kurzu). Nocleh na Děčínské boudě.
Ubytování a jídlo není v ceně kurzu.

Neděle: Snídaně v 8:00 a odchod z chalupy v 9:00. Sjezd do Velké Úpy, výstup Javořím dolem zpět na Černou horu. Oběd v horské chatě Kiosek u Staré lanovky a následný sjezd Černé hory zpět na parkoviště k autům - cca  v 15:00 hod.

Program kurzů Kraličák

Pátek: sraz v 15 hodin v Dolní Moravě na parkovišti pod hotelem Vista (GPS  50.1542014N, 16.8128317E). Rozdání vybavení a kratší túra přes hřebeny do Hynčic pod Sušinou. Nutno mít s sebou čelovku! Ubytování, večeře a seznamovací večer (povídání o skitouringu a skialpinismu, o vybavení na skialp, lavinové problematice, o typech túr v horách atd.).

Sobota: přes další hřeben do Stříbrnic a přes Hraniční horu do Polska. Výstup na Kralický Sněžník ze severní strany. Spát budeme na polské boudě Schronisko Na Sniežniku. Túra bude celodenní a je potřeba alespoň průměrná fyzická zdatnost. Ubytování, večeře a rozlučkový večer (povídání o skitouringu a skialpinismu a dle zájmu tipy na túry v ČR i zahraničí).

Neděle: kratší túra a sjezd zpět do Dolní Moravy k autům cca 14. - 15. hod. Vrácení vypůjčeného vybavení, odjezd.

Ubytování a jídlo není v ceně kruzu. Na boudě Schronisko lze platit i českou měnou.

Programy skialpových kurzů pro pokročilé nejsou vhodné pro začátečníky! Důležitá je alespoň průměrná fyzická kondice!

Skialpové přechody Haute route

Už jste si skitouring vyzkoušeli? Chtěli byste si ho užít plnými doušky a vydat se na delší túry a zažít nezapomenutelné? S námi máte možnost poznat skialpinistické Krkonoše za víkend.

Program skialpových přechodů

Pátek: sraz v 10 hodin na parkovišti v Trutnově na Nivách (GPS 50.5649828N, 15.9131481E). Rozdání vybavení, sbalení věcí na tři dny a transport dodávkou do Rokytnice nad Jizerou. Celodenní výstup přes Ručičky, Krakonošovu snídani a Čtyři pány. Občerstvení na polské straně v boudě pod Labským Štítem a sjezd na Martinovu boudu, kde budeme ubytovaní. Po večeři povídaní o skitouringu a skialpinismu a řešení lavinové problematiky.

Sobota: celodenní túra přes Boudu na Bílém Labi, údolím Bílého Labe, přes Luční boudu, výstup na Sněžku. Sjezd na Děčínskou boudu a ubytování. Večeře a rozlučkový večer (povídání o skitouringu a skialpinismu a dle zájmu tipy na túry v ČR i zahraničí). 

Možnost dokoupení HOT TUBE (koupacího sudu) - není v ceně. V případě zájmu napsat do přihlášky nebo mailem, musíme rezervovat předem.

Neděle: sjezd do Lvího dolu, Lvím dolem na Jelenku, oběd a sjezd na Pomezní boudy. Kolem 15. hodiny transport dodávkou do Trutnova k autům. Vrácení zapůjčeného vybavení, odjezd.

Ubytování a jídlo není v ceně kruzu. 

Program skialpových přechodů „haute route“ není vhodný pro začátečníky! Důležitá je alespoň průměrná fyzická kondice!

Skialpová túra Slovensko - Malá Fatra

Tento kurz je určen pro již pro pokročilé skialpinisty. Pro ty, kteří již absolvovali základní kurz a dobře zvládají techniku jízdy v náročnějším volném terénu. Čekají vás výstupy a nádherné sjezdy z vrcholů v okolí chaty pod Chlebom např. Chleb, Velký a Malý Kriváň, Pekelník a další.

Termín: 1.-3. 3. 2024

Program kurzu Slovensko

Pátek: sraz v 10:00 hodin na parkoviště v Šútovu. Rozdání vybavení, kontrola lavinové výbavy a poté celodenní túra s výstupem na Chatu pod Chlebom

Sobota: Celodenní túra dle aktuálních podmínek, výstup na Velký a Malý Kriváň. Sjezd do Vrátné doliny. Po večeři povídaní o skitouringu a skialpinismu a řešení lavinové problematiky.

Neděle: Kratší túra v okolí chaty, oběd, vrácení zapůjčené výbavy odjezd domů.

Ubytování a jídlo není v ceně kruzu. Doporučujeme připojištění např. Alpenverein. V ceně není zahrnuta doprava a ubytování. Každý účastník s sebou musí mít kompletní lavinovou výbavu: lopata, sonda, lavinový vyhledavač - je možné zapůjčit ve vybraných prodejnách Rock Point.

Cena 5500,- Kč
Cena ubytování 25 EUR/noc + místní poplatek 0,66 EUR na osobu (není v ceně kurzu)

Program skialpového kurzu Slovensko - Malá Fatra není vhodný pro začátečníky! Důležitá je alespoň průměrná fyzická kondice a zvládání jízdy v náročnějším volném terénu!

Ubytování

U základních kurzů je pro vás zajištěno na dvě noci a není součástí ceny kurzu. V Krkonoších v penzionu Kukačka a na Kralickém Sněžníku na chatě Erlina. Jedná se o jednoduché horské ubytování ve vícelůžkových pokojích. Ubytování je společné s ostatními účastníky kurzu. Ceny za ubytování s polopenzí a parkováním pro vás, jako účastníky kurzu, jsou zvýhodněné.

U skialpových přechodů je ubytování každou noc jinde, dle programu skialpového přechodu. 
Krátké přechody: Kábrtova bouda, Děčínská bouda (Krkonoše) a chata Erlina, bouda Schronisko (Kralický Sněžník). 
Dlouhé přechody: Martinova bouda, Děčínská bouda.

Ceny ubytování:

  • Chata Kukačka: 800 Kč / noc s polopenzí (mapy, GPS 50.6815978, 15.5843647)
  • Hotel Javor: 980 Kč / noc s polopenzí ( mapy GPS 50.7084769N, 15.8064097E )
  • Chata Erlina: 1 000 Kč / noc s polopenzí (mapy, GPS 50.164579, 16.894943)
  • Děčínská bouda: 900 Kč / noc s polopenzí
  • Kábrtova bouda: 700 Kč / noc bez jídla
  • Martinova bouda: 980 Kč / noc se snídaní
  • Chata Schronisko: 500 Kč / noc bez jídla (možnost platit v Kč)

PENZION KUKAČKA

  • V místě Přední Labská (z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna)
  • Parkoviště pro max. 6 vozidel (řetězy nutné!)
  • Podkrovní 3 a 4lůžkové ložnice
  • Umyvadlo na pokoji, WC a koupelna společná
  • Další možnost parkování poblíž - parkoviště

HORSKÝ HOTEL JAVOR

  • Ve východní části Krkonoš v Malé Úpě
  • Všechny pokoje jsou vybaveny koupelnou
  • Polopenze (rautová snídaně, večeře výběr ze 3 jídel)
  • Parkování 150 m pod hotelem (platí se poplatek)                         

CHATA ERLINA

  • Na vrchním konci Hynčic pod Sušinou
  • Přímo pod lyžařským areálem Kraličák
  • U chaty je velké vlastní parkoviště
  • Umyvadlo na pokoji, WC a koupelna společná
  • Vícelůžkové pokoje

U základních kurzů je vhodné se dostavit v pátek do 17:30 hod, protože v rozmezí od 17:30 do 19:00 hod se vydává večeře, která je v ceně ubytování. Ubytování bude i s polopenzí. Začíná se páteční večeří a končí nedělní snídaní.

Při příjezdu ohlaste, že jedete na skialpinistický kurz Rock Point Skialp Academy. Ubytování v penzionu není povinné, náročnější klienti si mohou zajistit ubytování sami a dostavit se ráno na místo srazu.

Ceny kurzů

  • Skialpové kurzy pro začátečníky - 3 690 Kč
  • Skialpové kurzy pro pokročilé - 4 700 Kč
  • Skialpové přechody Haute Route - 5 100 Kč
  • Skialpová túra Slovensko Malá Fatra - 5 500 Kč (+ ubytování a jídlo v EUR)

Cena zahrnuje:

Kurzovné, zapůjčení kompletní skialpové výbavy Dynafit (boty, lyže, pásy) nebo K2, služby horského průvodce po celou dobu kurzu, zapůjčení lavinového vybavení pro praktické vyzkoušení. U skialpových přechodů Haute Route je v ceně transport dodávkou z parkoviště a zpět.

Cena nezahrnuje:

Doprava je vlastní, v ceně kurzu není ubytování (ubytování a jídlo si hradí každý samostatně).

Storno podmínky skitouringových kurzů

Pokud zrušíte svoji účast na akci 29 a více dní před začátkem, storno poplatek účtovat nebudeme. Další storno poplatky jsou stanoveny takto:

  • 10 - 28 dní před začátkem akce účtujeme storno poplatek 50 %,
  • 9 - 0 dní před začátkem akce je storno poplatek 100 %,
  • V obou případech platí, pokud za sebe seženete náhradu do 3 dnů před zahájením akce, storno poplatek se neúčtuje.

Co s sebou

Kromě dobré nálady si přibalte následující vybavení:

Oblečení na skialpy: funkční spodní prádlo, sportovní (prodyšná) mikina, bunda a kalhoty z materiálu typu softshell, oblečení (alespoň bunda) s membránou např. Gore-Tex nebo Climatic, lehká zateplovací bunda např. peří, Primaloft, ovčí vlna.
Skvělá inspirace na výbavu je zde: Jak se obléci na skialpy »

Nejdůležitější součástí výbavy začátečníka jsou ponožky. Ty rozhodnou o tom, jestli si kurz užijete nebo protrpíte. Kupte si opravdu kvalitní, nejlépe kompresní vysoké ponožky, které se vám nebudou posouvat po noze. Věřte, že nebudete této investice litovat. Inspirace z přírodní vlny merino » nebo inspirace z technických materiálů »

Do batohu: náhradní rukavice, náhradní podkolenky, svačina, termoska, čelovka a náhradní baterie, náplasti na puchýře a další věci, co vozíte do hor (lékárnička, alu folie, jelení lůj...). Spacáky nepotřebujete, na chalupách jsou lůžkoviny. Vezměte si lehké pantofle na přezutí a ručník. V případě zájmu o HOT TUBE v Krkonoších si přibalte plavky.

Vybavení: skialpové hole s většími talířky (nejsou součástí zapůjčeného vybavení). Můžete si je zakoupit v našich prodejnách, nebo je možné si hole vypůjčit v některé z našich Rock Point půjčoven.

Doporučujeme batoh s možností upnutí lyží, ale není nutností.

Potřebujete poradit nebo se chcete zeptat na detailnější průběh kurzu? Napište nám e-mail na adresu: skialpacademy@rockpoint.cz

Mohlo by se hodit k přečtení:

Termíny skitouringových kurzů

Termíny jednotlivých akcí se mohou změnit v závislosti na sněhových podmínkách, proto sledujte web nebo facebook.

termínTyp kurzu
8. - 10. 12. 2023Kurz pro začátečníky Krkonoše 
15. - 17. 12. 2023Kurz pro začátečníky Krkonoše
5. -  7. 1. 2024Kurz pro začátečníky Krkonoše
12. - 14. 1. 2024Kurz pro začátečníky Kralický Sněžník 
19. - 21. 1. 2024Kurz pro začátečníky Krkonoše 
26. - 28. 1. 2024Kurz pro pokročilé, přechod Krkonoše
26. - 28. 1 2024Kurz pro začátečníky Krkonoše
2. - 4. 2. 2024Kurz pro začátečníky Krkonoše
9. - 11. 2. 2024Kurz pro začátečníky Krkonoše
9. - 11. 2. 2024Kurz pro pokročilé, přechod Kralický Sněžník
16. - 18. 2. 2024Kurz pro začátečníky Kralický Sněžník
16. - 18. 2. 2024Kurz pro začátečníky Krkonoše
23. - 25. 2. 2024Přechod Krkonoš Haute Route
23. - 25. 2. 2024Kurz pro začátečníky Krkonoše
1.  - 3. 3. 2024Kurz pro pokročilé, Slovensko, Malá Fatra

Rock Point skialp půjčovny
a test centra

Rock Point - Skialpové speciálky a půjčovny skialpového vybavení

V těchto prodejnách najdete nejširší nabídku skialpového vybavení s možností testování. Poradíme vám se správným výběrem skialp oblečení i vybavení. 

Seznam prodejen »

Darujte sportovní zážitek

Chcete účast na některém ze skialpových kurzů darovat? Je to jednoduché. Dotyčného přihlaste, kemp zaplaťte a napište si o dárkovou poukázku na e-mail skialpacademy@rockpoint.cz. Po dohodě vám ji pošleme poštou na adresu, kterou si budete přát!

Zeptejte se

V případě jakýchkoliv dotazů ke kurzům a pořádaným skialpovým akcím pište na:

skialpacademy@rockpoint

Aktuality

Podrobnosti k jednotlivým Rock Point skialp akcím postupně uveřejňujeme 

 blog | Facebook | Instagram

Váháte?

Láká vás vyzkoušet něco nového, ale nevíte, co s sebou a co si obléci na sebe?

Poradíme vám »

Sdílet



Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál…



Porovnání produktů zavřít

Zboží bylo přidáno do porovnání produktů.

Věrnostní klub

Získejte až 15% slevu a spousty dalších výhod

Slevy na nákup až 15 %

Na vrácení zboží máte až 14 dní

Slevy na naše služby až 30 %

Cookies

Používáme soubory cookie ke správnému fungování vašeho oblíbeného e-shopu, k přizpůsobení obsahu stránek vašim potřebám, ke statistickým a marketingovým účelům a personalizaci reklam od Googlu i dalších společností. Kliknutím na tlačítko Přijmout vše nám udělíte souhlas s jejich sběrem a zpracováním a my vám poskytneme ten nejlepší zážitek z nakupování.

Vaše nastavení souborů cookie

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.

Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého zboží. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.

Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z nakupování našim zákazníkům.

Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi včetně Googlu pro přenos osobních údajů a personalizaci reklam, aby pro vás byly zajímavé.