Přednáška: O lavinách, počasí a bezpečnosti s Alenou Zárybnickou a Pavlem Cingrem - 27.11.
26. 11. 2024
Vyhledávání
Potřebujete poradit? 379 200 777
(Po–Pá 8:00–16:30)
26. 8. 2019
Jídlo Adventure Menu od české firmy si ohřejete také díky samoohřevným kapslím. Jak? Poradíme...
I když není čas ani prostor na vaření a nemáte se kde pořádně najíst, nemusíte odbývat své tělo těžko stravitelnými konzervami, polotovary či instantními jídly. Připravte si Advenutre Menu - poctivé domácí jídlo s dlouhodobou trvanlivostí a samoohřevnými systémem. Kvalitně se najíst tak můžete v kempu, na chatě, na vodě, v kanceláři, na cestách… Zkrátka kdekoli a kdykoli.
Jídlo Adventure Menu je plnohodnotným ručně vařeným jídlem vyrobeným v České republice. Díky unikátní technologii sterilace je připraveno zcela bez konzervantů, obávaných „éček“ a jiných chemických přísad. Je tedy 100% přírodní, přesto zaručuje až tříletou trvanlivost.
Sterilované jídlo si uchovává svou přirozenou chuť, vůni a vzhled společně s nutričními hodnotami a extrémní trvanlivostí. Jídlo je v takzvaném tekutém stavu, není dehydrované, není instantní, je připravené k okamžité konzumaci.
Stačí jej ohřát. To je možné mnoha způsoby. Rovnou v hrnci nebo v kotlíku (cca 2 min.), ohříváním celého pytlíku v horké vodě (cca 10 min.) nebo unikátním systémem samoohřevu (cca 12 min.).
Při samoohřevu sáček s jídlem vložíte do speciálního ohřívacího vaku, tzv. Zipper-bagu, přidáte samoohřevnou kapsli a trochu vody. Samoohřevná kapsle je jednorázová a funguje na principu exotermické reakce mezi nehašeným vápnem a vodou. Ta vytvoří teplotu až 100°C a takto horká pára ohřeje jídlo i v extrémních podmínkách za 12 minut. Zipper-bag můžete používat znovu a znovu, kapsle je po použití zcela rozložitelná, tudíž jí můžete zakopat kdekoli v přírodě.
Jídlo české značky Adventure Menu je vyráběno ručně, tradičními postupy z čerstvých surovin od lokálních farmářů a zemědělců. Žádné polotovary. Většina jídel je bezlepková, vyráběna z unikátní směsi kukuřičné a rýžové mouky. Na výběr jsou i bezlaktózová, či bezvaječná jídla.
Adventure Menu nabízí výběr z několika druhů velmi chutných a výživově hodnotných jídel z české, ale i světové kuchyně (například hovězí guláš s bramborem, vepřové s knedlíkem a zelím, jelení ragú s bramborovými špalíčky, pikantní kotlík s bulgurem, losos atd.)
Nechybí také jídla pro vegetariány např.: zeleninové rizoto a dokonce i pro vegany (tandoori quinoa). Součástí Adventure Menu jsou i samotná masa bez přílohy (krůtí na cibulce, vepřové na kmíně) a vysokokalorické snídaně (rýžový nákyp se švestkami, žemlovka s jablky a skořicí). Samostatnou kategorii pak tvoří sušená masa Jerky (hovězí a krůtí).
Adventure Menu nabízí oboje. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Je to vlastně "hotové jídlo" pouze zavařené a vy už ho jen ohřejete. Je to tzv. "meal, ready to eat" (MRE) cestovatelská strava. Nevýhodou je, že je celkem těžké (200-400 g). Proto ho vezmete tam, kde se nějaké to kilo ztratí. Buď jedete autem nebo si nesete jen jedno jídlo apod.
Výhodou je, že nepotřebujete pitnou vodu a v nouzi ho můžete sníst i studené. Nevýhodou je vyšší váha právě díky obsahu vody v jídle.
Je to tradičně uvařené jídlo, které je mrazem (lyofilizací) zbavené vody. Tedy sušené. Při zalití vodou se rychle rehydruje do původního stavu. Je možné jej zalít studenou vodou a pak ohřát, nebo horkou vodou a počkat až se jídlo "dodělá".
Výhodou je lehká váha a nejmenší možný objem balíčků. Nevýhodou je nutnost pitné vody pro zalití.
Čtěte také
Věrnostní klub
Získejte až 15% slevu a spousty dalších výhod
Slevy na nákup až 15 %
Na vrácení zboží máte až 14 dní
Slevy na naše služby až 30 %