Vyhledávání

Doprava zdarma nad 1 499 Kč

Zákaznický klub se slevou až 15 %

42 prodejen v ČR

cs

Potřebujete poradit? 379 200 777

(Po–Pá 8:00–16:30)

Test lahví Hydro Flask pro děti

Testy vybavení

26. 9. 2019

Lámete si hlavu, jaké láhve zvolit pro děti? Se začátkem školního roku toto téma určitě rezonuje v leckteré rodině, ale aktuální je vlastně celoročně. U malých dětí pravděpodobně většina rodičů řeší variantu, která bude jednak zdravotně nezávadná a jednak nebude tolik „bolet“, když lahev dítě někde zapomene.

Jaké láhve Hydro Flask pro děti?

Prošli jsme si tím také. Teď už ale všechny tři naše děti (2½, 5 a 7 let) s úspěchem a nadšením pijí z různých variant termoizolačních lahví Hydro Flask, které jsou v detailech uzpůsobené dětem. Ptáte se proč? Protože tyto jedinečné láhve již řadu let ke vší spokojenosti používáme s manželkou a děti nám z nich s oblibou pily.  A upřímně řečeno, nedivíme se jim.

Hydro Flask - různé typy úzávěrů a litráží
Různé litráže, různé typy uzávěrů - vynikající variabilita.

O značce Hydro Flask

Hydro Flask je značka pocházející z USA. V posledních letech se její pestrobarevné termoizolační lahve staly populární také na českém trhu. Pro výrobu všech typů láhví Hydro Flask používá výrobce kvalitní nerezovou ocel PRO GRADE 18/8, která odolává pachům, nemění barvu a snadno se udržuje. Konstrukčně jde o dvouplášťové láhve, využívající technologii TempShiled™ – tedy izolaci vakuem.

Zdravá láhev

Nespornou výhodou proti všem běžným plastovým lahvím je to, že lahve Hydro Flask jsou bez ftalátů a bisfenolu BPA. Z lahví se neuvolňují ani žádné jiné škodlivé látky, jako například z PET lahví zapomenutých v autě na sluníčku. Obejít se zcela bez plastu není jen tak, a proto mají atesty na naprostou zdravotní nezávadnost samozřejmě i plastové součásti, které Hydro Flask používá. Všechny láhve mají na vnější straně nástřik speciální odolnou práškovou barvou s protiskluzovou úpravou. Láhve jsou kompletně recyklovatelné, ale těžko najdete způsob, jak lahev při používání zničit.

 Hydro Flask jsou vyrobeny bez ftalátů
Hydro Flask jsou vyrobeny bez ftalátů a bisfenolu BPA

Snadné vymývání

Vzhledem k tomu, že termoizolačních lahví Hydro Flask doma opravdu pár máme, používáme je několik let v létě i v zimě, na výletech, na lyžích, v autě, na zahradě…. Prostě všude. I ty první stále slouží a jen je postupně doplňujeme o další varianty.

Shrnu nejprve to, co mají všechny společné. O materiálech už jsem psal. Troufám si tvrdit, že kromě naprosté zdravotní nezávadnosti, zajásá srdce každého uživatele nad snadnou údržbou. Věřte nebo ne, u lahví Hydro Flask jsme nikdy nezaznamenali problém s vymytím vnitřku lahve, a to ani při delším užívání někde v terénu, střídání různých nápojů, přičemž péče spočívala pouze v oplachování ve vodě. Žádné usazeniny, žádný „šlem“, žádné zbarvení po nápoji. Pravdou je, že v tomto směru jsou limitní plastové součásti láhví, kterým je třeba věnovat větší pozornost. Jsou to uzávěry nebo brčka u vybraných variant uzávěrů, které čistíme častěji, a to zejména propláchnutím horkou vodou.

K důkladnějšímu vymytí vnitřku lahví a uzávěrů, používáme běžný kuchyňský kartáček nebo originální Bottle Brush.  Pro brčka nebo speciální typy uzávěrů pak originální Hydro Flask Clean set.

Skvělá je originální chuť, kterou si nápoj uchová po dlouhou dobu. Našimi láhvemi prošel obsah asi všeho druhu. Od čisté vody přes vodu s citrónem a mátou, ovocné šťávy, čaje, kávu, až po pivo.

K láhvi Hydro Flask jsou dodávány rovnou dvě brčka
K láhvi jsou dodávány rovnou dvě brčka. Snadno je umyjete speciálním štětečkem z nylonu.

Výborně udrží teplotu tekutiny

Myslím, že nadstandardní jsou i termoizolační vlastnosti. Máme vyzkoušeno, že čerstvě uvařený čaj nalitý do láhve, má i po 8 hodinách (více než uvádí výrobce) při pokojové teplotě parametry horkého nápoje (asi 45-50 ° C). Studené pití vydrží chladné klidně i 24 hodin a vůbec nevadí, že se vám válí na sedačce v rozpáleném autě.

Výrobcem uváděnou nerozbitnost máme potvrzenou několika lety intenzivního provozu. Pokud by se podařilo zničit uzávěr, je možné ho zakoupit jako náhradní díl. Vzhledem k tomu, že průměry uzávěrů jsou jen 2, lze zakoupením různých typů uzávěrů zvýšit variabilnost konkrétní lahve. A to je vlastně kouzlo, které jsme využili při hledání optimální varianty pro dětskou lahev.

Hydro Flask láhev skvěle udrží chladný nápoj i v létě
Láhev skvěle udrží chladný nápoj i v létě

Láhev pro malé děti s chytrým úchopem

Pro úplně nejmenší dobrodruhy doporučuji podle svých zkušeností láhev 12OZ KIDS FLASK. Objem 355 ml je pro prcky tak akorát. U nás právě prochází druhým párem dětských ručiček a děti se s ní sžily rychle. Z nabídky barev si určitě vyberou kluci i holčičky. Velmi praktický je silikonový návlek na spodní třetině lahve, který slouží jako ochrana pro případ pádu lahve na zem, ale taky je pro děti komfortní na držení.

Hydro Flask vždy s sebou na výlety
Takhle dobře se z láhve pije...
Hydro Flask - tudy jen pěkně sosáte
... a tudy jen pěkně sosáte, ani nemusíte láhev naklápět.

Brčko i očko je fajn

Láhev má široké hrdlo, díky kterému se lépe čistí. Uzávěr s jednoduše ovladatelným, výklopným pítkem je spolehlivě netekoucí, ať už necháte láhev na sedačce v jedoucím autě nebo pohozenou v batohu. Platí to i přesto, že výrobce vzhledem ke konstrukční specifikaci negarantuje absolutní těsnost. Na uzávěr je napojené brčko, pomocí kterého děti pohodlně vypijí obsah láhve bez naklápění až do dna. Praktické je, že s láhví jsou dodávána dvě brčka. Údržba uzávěru je snadná a rychlá. Praktické je i očko, kterým je uzávěr opatřený. Láhev díky němu přivazujeme patřičně dlouhým provázkem třeba ke kočárku nebo i v autě.

Rychle vyfoťte to očko, už se chci napít
Rychle vyfoťte to očko, už se chci napít...

Pro odrostlejší sportovce na tréninky, do školy, výlety i další aktivity už je možnost volby z více objemů „dospěláckých“ láhví a několika uzávěrů.

My pro děti používáme uzávěry, které není třeba pro napití vyšroubovat.

Hydro Flask nechybí na žádném výletu
Různé litráže, různé typy uzávěrů - vynikající variabilita.

Jaký objem a uzávěr?

U lahví typu „Wide Mouth“ můžete navázat stejným výklopným uzávěrem Straw Lid, který děti používaly dosud s dětskou láhví se všemi jeho výhodami. Uzávěr lze koupit i samostatně. Brčko, které je součástí uzávěru se jen zkrátí na potřebnou délku, aby pasovalo do zvoleného objemu láhve. Nám se osvědčila zejména láhev Wide Mouth 18 oz o objemu 532 ml nebo příležitostně Wide Mouth 32 oz o objemu 946 ml.

V podstatě jde o to, kolik tekutiny bude na plánovanou aktivitu potřeba. Nezapomeňte ovšem, že jde o širokou láhev, která se dětem nemusí v malých rukou dobře držet a také, že flaška dohromady s pitím bude přeci jen něco vážit. Varianta 18 oz váží prázdná 325 g a 32 oz 475 g. Hmotnost plné láhve vyskočí téměř na 1,5 kg. Praktický příklad - láhev 32 oz má nejstarší syn k dispozici, když dovádí celé letní odpoledne na zahradě.

Uzávěry Hydro Flask
Výklopný uzávěr Straw Lid

Zaklapávací uzávěr raději pro dospělé

Pokud mluvíme o Wide Mouth lahvích, jsou kompatibilní také se zaklapávacím uzávěrem Hydro Flip, který najdete v základní výbavě např. lahve 16 OZ Wide Mouth Coffe o objemu 473 ml. U tohoto uzávěru se nám ale stalo, že ho děti špatně zaklaply a obsah se vylil. Navíc se jim i hůře otevírá. Proto ho dětem nedáváme. Pro nás dospěláky na „coffee to go“ je ale výborný!

Uzávěr Sport Cap jako u cyklistických bidonů

Druhou možností, která je dětem do ruky určitě příjemnější, jsou láhve Hydroflask „Standard Mouth“. Ty mají uzávěr s menším průměrem a jsou také celkově subtilnější. Dětem se proto lépe drží. Láhve Standard Mouth kombinujeme se sportovním uzávěrem Sport Cap, který je podobný uzávěru na cyklistických lahvích. Neznám cyklistickou láhev, která by opravdu stoprocentně těsnila. Na kolo bezva, ale do batohu mně nesmí!

Uzávěr sport Cup je robustnější, na první pohled důvěryhodnější, a navíc má integrovanou klapku pro regulaci podtlaku. Přesto výrobce negarantuje 100% těsnost uzávěru v oblasti pítka, obdobně jako u řešení Straw Lid pro Wide Mouth lahve. Naše zkušenosti nijak zásadně negativní nejsou. Případné průsaky spíš dáváme za vinu nedokonalému uzavření. Pravdou je, že děti do školy láhev s tímto uzávěrem nenosí. Dobře však slouží třeba na trénincích nebo na zahradě. Řada láhví Standard Mouth nabízí tři velikosti. Nám nejvíce vyhovuje prostřední typ 21 oz, který váží 320 g a má objem 621 ml.

Hydro Flask Standard Mouth s uzávěrem Sport
Hydro Flask Standard Mouth s uzávěrem Sport Cup
Hydro Flask detail na uzávěr
Je třeba dát pozor, aby byly dobře uzavřené

Hydro Flask je univerzální

Smyslem této recenze nebylo představit celou nabídku značky Hydro Flask. Šlo mi o to, podělit se o praktické zkušenosti z dlouhodobého používání produktu s inovativním přístupem k hydrataci jako takové, ačkoli ještě před pár lety jsem si nedovedl představit, že by se u nás doma v takové míře používaly izolované láhve – „termosky“ celoročně. Tedy nejen v zimě na „teplé“, nýbrž i v parném létě na pití studených nápojů, které opravdu zůstanou studené a osvěžující po celý den.

Hydro Flask láhve užijete v zimě na teplé a v létě na studené nápoje
Hydro Flask láhve užijete v zimě na teplé a v létě na studené nápoje

Výhody

Zachování originální chuti nápoje

Velmi dobré izolační vlastnosti za použití vakua

Snadná údržba

Zdravotně nezávadné - bez ftalátů a bisfenolu BPA

Variabilnost lahví díky nabídce různých uzávěrů

Nerozbitnost

Značné omezení potřeby neustálého kupování plastových PET lahví a tedy produkce zbytečného odpadu

Kvalitní nerezová ocel PRO GRADE 18/8

Dvouplášťová termoizolační konstrukce využívající technologii TempShiled™

Nevýhody

Proti běžným nerozbitným lahvím vyšší hmotnost, vyvážená termoizolačními vlastnostmi

Sdílet



Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál…



Porovnání produktů zavřít

Zboží bylo přidáno do porovnání produktů.

Věrnostní klub

Získejte až 15% slevu a spousty dalších výhod

Slevy na nákup až 15 %

Na vrácení zboží máte až 14 dní

Slevy na naše služby až 30 %

Cookies

Používáme soubory cookie ke správnému fungování vašeho oblíbeného e-shopu, k přizpůsobení obsahu stránek vašim potřebám, ke statistickým a marketingovým účelům a personalizaci reklam od Googlu i dalších společností. Kliknutím na tlačítko Přijmout vše nám udělíte souhlas s jejich sběrem a zpracováním a my vám poskytneme ten nejlepší zážitek z nakupování.

Vaše nastavení souborů cookie

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.

Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého zboží. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.

Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z nakupování našim zákazníkům.

Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi včetně Googlu pro přenos osobních údajů a personalizaci reklam, aby pro vás byly zajímavé.